Rybí slavnosti 2013

Speciality z kapra, pstruha, amura, štiky a dalších ryb, živá hudba a zábava pro děti - to všechno nabídl druhý ročník celodenních Rybích slavností nejen pod širým nebem v Myslovicích na Klatovsku.

Slavnosti se uskutečnily v sobotu 27. dubna od 10 hodin na Statku česká lípa. Stejně jako loni mohli zájemci ochutnat speciality z čerstvých ryb především z klatovského regionu připravené odborníkem na rybí gastronomii a propagátorem pokrmů z českých sladkovodních ryb Pavlem Kováříkem. Kromě tradičních úprav jako je kapr či pstruh po mlynářsku nebo kapr namodro se podávala řada specialit včetně velmi oblíbených kapřích hranolků, uzených ryb a tataráku z lososa. Novinkou letošního ročníku rybích slavností byla štika pečená s vajíčkem natvrdo a petrželkou, připravovaná podle osvědčeného receptu maminky Pavla Kováříka, známého z řady gastronomických televizních a internetových pořadů včetně oblíbeného Receptáře. Opět nechyběl ani stan Pilsner Urquell a Red Bull Energy. Pro nejmenší návštěvníky byl připraven dětský koutek včetně skákacího hradu. Večer pak k tanci a poslechu zahrála kapela Maybe.